Участь в межах Дня знань Херсонського державного університету (04.09.23 р., он-лайн)

4 вересня 2023 р., команда Національного Еразмус+ офісу в Україні приєдналась до святкування Дня знань організованого Херсонським державним університетом.

Захід проходив у змішаному форматі: частина спільноти знаходилася в Херсоні, більшість зібралися у нашому офісі в Івано-Франківську, інші – приєдналися в онлайн-форматі. Загалом долучилися близько 700 учасників.

На початку заходу хвилиною мовчання вшанувати пам’ять захисників України, які віддали життя за свободу і незалежність нашої держави: всіх, хто воював, всіх військових, цивільних та дітей, всіх, хто загинув в боротьбі з окупантами та внаслідок нападу російських військ.

Традиційно першим присутніх привітав ректор ХДУ, професор Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ: «Сьогодні, дійсно, унікальна ситуація, коли ми розпорошені по всьому світу, по Україні, працюємо у межах двох офісів. Завершивши першу хвилю вступу, можемо констатувати те, що ми вийшли на показники вступу минулого року за всі хвилі основного і додаткового набору. Загалом на бакалаврат і на магістратуру вступили 978 осіб, які поповнили нашу родину. Але це не остаточні дані! Херсонський державний університет ні на день, незважаючи на війну, не зупиняв освітній процес. Ми гарантуємо високоякісну освіту. Для нас це архіважливо!».

Окремі слова вдячності за надійну підтримку і допомогу Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ висловив ректору Ігорю ЦЕПЕНДІ та колективу Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника за майже дворічну співпрацю, за прихисток і можливість продовжувати роботу і забезпечувати всі необхідні бізнес-процеси у Івано-Франківську. Подякував колегам і партнерам з Великої Британії – Університет Кент, та Польщі – Університет імені Яна Длугоша в Ченстохово, Поморський університет у Слупську, а також фонду USAID, проєктному офісу Еразмус, завдяки яким ми маємо унікальні міжнародні програми для викладачів та здобувачів, а також грантову підтримку, яка дозволяє нам інтегруватися у європейське освітнє середовище, реалізовувати спільні програми, отримувати обладнання для забезпечення освітнього процесу і стабільної роботи.

У онлайн-форматі до урочистостей приєдналися представники керівництва області. Начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр ПРОКУДІН наголосив, що незважаючи на всі перепони Херсонський державний університет зміг не тільки зберегти студентів, об’єднати колектив і продовжити надавати якісну освіту з першого дня війни, а й збільшити освітянську родину.

Привітав університетську спільноту перший заступник голови Херсонської облради – керівник виконавчого апарату Юрій СОБОЛЕВСЬКИЙ. Він наголосив, що ХДУ – це заклад переможців, який зміг не тільки зберегти себе, а й продовжує розвиватися:

Також однією з гостей сьогоднішнього заходу була Світлана ШИТІКОВА, координаторка проєкту Національного Еразмус+  офісу в Україні. Координаторка відмітила, що Європейська Комісія надає підтримку Україні в межах Програми Еразмус+, починаючи з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України через запровадження спеціальних заходів для України, гнучкого підходу для реалізації проєктів, цифрових рішень, відкритого доступу до освітніх ресурсів і курсів та професійних мереж. Більш того, Європейська Комісія виділила додатковий бюджет для Партнерств Співпраці з фокусом на підтримку України та відкрила доступ до нових конкурсів для українських організацій у якості асоційованого партнера проєктів. Таким чином, зросла необхідність компліментарності між різними напрямами конкурсів Програми Еразмус+.

Прес-реліз підготовлено за матеріалами Херсонського державного університету.

Дякуємо всім за участь!

Попередня Участь у Серпневій конференції МОН (25.08.2023, м. Київ)